Приветствую Вас Гость!
Понеділок, 13.05.2024, 12:34
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2010 » Лютий » 23
Щиро вітаю Вас зі всенародним святом – Днем захисника Вітчизни! В лиху годину для країни наш народ завжди вставав на смертельну боротьбу із загарбниками та виходив із неї переможцем. Із зброєю в руках на фронтах, за заводськими станками, на полях, у конструкторських бюро, в шпиталях, напівголодні, але з нездоланною волею до перемоги, хоробрістю та самовідданістю воювали українці. Мільйони наших співвітчизників, захищаючи рідну землю, не повернулися з воєн до рідних домівок, мільйони сімей втратили своїх батьків, синів, доньок і матерів. Україна шанує бойові традиції своїх захисників, які в різні часи відстоювали її незалежність. Наш народ із глибокою повагою ставиться до людей, які й сьогодні цілодобово забезпе ... Читати далі »
Переглядів: 854 | Додав: vorskla1968 | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (0)

Україна має славну історію боротьби за свою свободу і незалежність.
Поставши на берегах Дніпра, Держава Великих князів київських — Святослава Завойовника, Володимира Великого, Ярослава Мудрого — стала чи не найсильнішим державним утворенням раннього середньовіччя. Звитяжними походами наших князів було не лише об’єднано давньоруські землі в одну державу, але й забезпечено її геостратегічні інтереси.
Саме наші славетні предки захистили цілу Європу від монгольської навали і вберегли те, що сьогодні називається європейською цивілізацією.
Чотири століття згодом Військо Запорозьке започаткувало демократичну Козацьку державу. Адміністративно-територіальний устрій козацької України був зорганізований на військовий лад. Територія держави поділялася на полки та сотні. Фактично всі чоловіки у той час були захисниками своєї Вітчизни.
Із тих пір в українців у крові – бути воїном-захисником, козаком, лицарем, людиною вільною, яка понад усе любить свій край та свій на ... Читати далі »
Переглядів: 948 | Додав: vorskla1968 | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (0)