Приветствую Вас Гость!
Неділя, 05.05.2024, 17:37
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Листопад » 17 » «Iз людьми й для людей»
«Iз людьми й для людей»
20:44
Районний семінар клубних працівників, який відбувся на базі районного будинку культури, мав на меті вивчення нових форм і методів організації дозвілля для різних вікових категорій населення та обмін досвідом.
Цього дня директори та художні керівники сільських будинків культури, завідуючі сільськими клубами та об’єктами дозвілевої роботи мали можливість отримати методичні рекомендації щодо організації дозвілля громадян у селах та селищах району.
Так, провідний методист РБК Катерина Іншина зазначила, що культурно-дозвілева діяльність — це організація і робота гуртків художньої самодіяльності, любительських об’єднань та клубів за інтересами, робота самодіяльних художніх колективів, постійний творчий пошук нового, неповторного, цікавого у проведенні того чи іншого культурно-мистецького заходу. Головна точка опору для роботи клубного закладу — це постійно діючі активні, творчі самодіяльні художні колективи. Запорукою успіху у роботі є поновлення і поповнення репертуару, систематичні заняття у колективах, а головне — велике бажання працювати. Та, окрім бажання, необхідна ще й нормальна матеріально-технічна база, належні умови праці, повна заробітна плата.
Та клубні працівники, як прозвучало на семінарі, виходячи із реальних можливостей, працюють із людьми й для людей, це при тих умовах, які їм запропонували. Вони беруть участь у традиційних заходах — мистецькому фестивалі «Таланти кобзарського краю», святі пісні і фольклору «Пісенне перевесло», районному конкурсі гармоністів та виконавців частівок та інших.
Актуальним на сьогодні є створення фольклорно-етнографічних та фольклорно-обрядових колективів.
Приємно, як зазначила Катерина Іншина, що при Рябинівському СБК діє дитячий фольклорний колектив, молодь та учні беруть активну участь у виступах фольклорно-етнографічного колективу «Вечорниці» Тарасівського СБК. А ще є такі можливості створити фольклорні колективи при С.Ярузькому та Катанському СК, Пожнянському та Вільненському СБК.
Проте такий напрям роботи, як робота з дітьми й молоддю, поки що у клубних закладах не на належному рівні. Крім проведення дискотек та музично-розважальних заходів, у більшості клубних закладів практично нічого для молоді й не проводиться. Хоча клубні працівники практикують у своїй діяльності старі забуті «А ну-мо, хлопці», «А ну-мо, дівчата», заходи з краєзнавства, спортивно-розважальні, з історії рідного краю, проте цього недостатньо.
Провідний методист Катерина Іншина зазначила, що методичний кабінет РБК багатий на сценарний фонд. Якщо у кого виникне бажання провести той чи інший захід, він завжди може звернутися за допомогою саме до неї, а також до завідуючої культмасовим сектором РБК Світлани Цибіної.
Допомогу з надання методичного матеріалу для проведення музично-розважальних заходів для дітей, підлітків та молоді запропонувала методист РБК Вікторія Скрипник.
Директор районного будинку культури Тетяна Гонтаренко поінформувала присутніх про зміни у веденні журналів клубної та гурткової роботи.
Після перерви керівники сільських та селищних будинків культури, сільських клубів та об’єктів дозвілевої роботи обмінялися досвідом щодо організації дозвілля для різних вікових категорій населення, а також обговорили найкращий культурно-мистецький захід, що був проведений клубним закладом у 2009 році.
У фойє РБК працювала виставка сценаріїв культурно-мистецьких та розважальних заходів клубних закладів району за 2009 рік. Також до уваги учасників семінару пропонувалися добірка ігор для музично-розважальних заходів та інші сценарії до свят.
Працівники культури району обговорили під час семінару одне із важливих на сьогодні питань — проект Конституції України, де в активній формі з цього приводу були висловлені думки й пропозиції.
Олена Тягленко.
Просмотров: 1090 | Добавил: Scomax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 3
3 pasab1968  
Ага, сейчас...

2 Наталия  
РДК не повезло, а вот бльницу Токар обещал достроить.

1 pasab1968  
Сьогодні голова обласної ради Токар чесно сказав заввідділу культури Валентині Кравченко, що коштів на завершення ремонту в центральному осередку культури Великописарівщини - районному Будинку культури, не обіцяє. Відповідь негативна, але чесна і прозора. Нагадаємо, що ремонт РБК було зупинено на початку року у результаті відсутності коштів. Краще б взагалі не розпочинали, бо проводити концерти зараз просто ніде. Імпровізована глядацька зала у фойє РБК, а особливо сцена представляють собою жалюгідне видовище.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]