Приветствую Вас Гость!
П`ятниця, 26.04.2024, 21:14
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Жовтень » 31 » Основні показники позитивні
Основні показники позитивні
23:31

У районі спостерігається позитивна тенденція за основними показниками розвитку промисловості. Про це повідомила начальник управління економіки райдержадміністрації Ніна Моісеєнко, доповідаючи на засіданні колегії райдержадміністрації про підсумки соціально-економічного розвитку району за 9 місяців поточного року. За цей час вироблено продукції у діючих цінах на суму, що майже в десять разів більша, ніж заплановано за рік. Поясненням цьому є те, що Великописарівський маслозавод звітує тепер не просто як підприємство, що займається збором молока, а й про вироблену ним продукцію. Середньооблікова чисельність працюючих у сфері промисловості становить 56 чоловік. Середньомісячна заробітна плата в промисловості складає 799,4 грн на одного штатного працівника. Між іншим, у сільському господарстві цей показник, за словами начальника управління агропромислового розвитку Миколи Скоромного, становить 1076 грн. У сільгосппідприємствах району на цей час польові роботи ще продовжуються — це збирання урожаю кукурудзи. За результатами вже зібраних зернових лідерами з урожайності є ф/г «Світанок» (47,2 ц/га), ТОВ «Мрія» (46,8), ф/г «Бантов» (44,7ц/га). У середньому за врожайністю зернових та зернобобових культур наші господарства мають вищі показники в порівнянні з середньою врожайністю в області. І це незважаючи на тяжке фінансове становище АПК району через практично повну відсутність кредитних ресурсів.

На жаль, у районі в цьому році посіяно було всього 529 га цукрових буряків. Причини цьому всім добре відомі. І наслідки також — дорожнеча цукру через відсутність сировини.

Після аналізу стану справ у всіх галузях району начальник управління економіки Ніна Моісеєнко відзначила, що незважаючи на те, що кількість населення в районі продовжує зменшуватися, природне скорочення в цьому році порівняно з торішнім зменшилося, а кількість новонароджених збільшилася.

Звітуючи про виконання районного бюджету, начальник фінуправління Ольга Мироненко відзначила, що ми маємо добрі показники в цьому плані, незважаючи на непросте сьогодення. Бюджет виконується і перевиконується переважно завдяки збільшенню надходжень по платі за землю. Хоча проблем у районі вистачає. Говорячи про виконання місцевих бюджетів, Ольга Мироненко констатувала, що виконання доходної частини забезпечили тільки  10 рад.

Також на засіданні колегії РДА було розглянуте питання щодо проведення в районі всенародного обговорення змін до Конституції України на виконання відповідного Указу Президента України.

Просмотров: 958 | Добавил: pasab1968 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]