Приветствую Вас Гость!
Неділя, 12.05.2024, 11:51
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Грудень » 22 » Розглянули бюджетні питання
Розглянули бюджетні питання
12:17
 

Питання першого пленарного засідання 26 сесії районної ради  п’ятого скликання, що відбулася минулого тижня, в основному стосувалися змін до бюджету. Так, на сесії розглянули низку змін до програм, де кошти на заходи протягом року не були зовсім використані або використані частково (стипендії столітнім, заходи до 8 Березня, до Дня матері, до Дня сім’ї тощо). Ці кошти рішенням сесії були зняті з районних програм  і розподілені на інші потреби.

У цілому доходну й видаткову частини загального фонду районного бюджету скоротили. Як повідомила начальник фінансового управління Ольга Мироненко, це відбулося через зменшення субвенції з держбюджету для управління праці та соціального захисту населення. Також зміни в районному бюджеті стосувалися перерозподілу коштів у межах ресурсів головних розпорядників коштів районного бюджету. Зокрема у зв’язку з невикористанням коштів, виділених на реалізацію програми використання та охорони земель, збільшено видатки на центральну районну лікарню, територіальний центр, відділ культури, на проведення заходів за програмою підтримки малого підприємництва. За рахунок зменшення асигнувань по райдержадміністрації та  переспрямування коштів по медицині  тут збільшили видатки на заробітну плату, придбання медикаментів, капітальний ремонт димогарної труби та інженерного обладнання поліклініки.

За рахунок зменшення асигнувань по освіті тут збільшено видатки на придбання новорічних подарунків для учнів 1 — 4 класів, вихованців дитсадків, дітей-сиріт та дітей-інвалідів; придбання спецодягу для кухарів; госптоварів, спортінвентарю, принтера й кольорового телевізора для Попівського НВК; придбання стільців і музичного центру для Братеничанського НВК, електроплити для  Добрянського НВК, холодильника для Рябинівської, комп’ютерної техніки для Яблучненської школи та ін. За рахунок перерозподілу коштів змінено обсяги асигнувань за окремими кодами в управлінні праці та соцзахисту населення й у відділі культури.

Коли питання змін до бюджету розглядалося на президії й на сесійному засіданні, у депутатів райради виникала низка питань. Зокрема забезпечення шкіл стільцями. Це дуже болюча тема. Тому постало запитання: чи варто купляти телевізори чи музичні центри для шкіл, коли сидіти учням ні на чому. Враховуючи актуальність питання, голова районної ради Олексій Косач на президії райради поставив завдання: кожній школі обрахувати потребу в стільцях та коштах, які необхідні для їх придбання.

Депутат райради Василь Пугач під час сесійного засідання зробив два звернення: щодо температурного режиму в навчальних закладах, економії енергоресурсів та їх надмірного використання в окремих школах і щодо партійності голови районної ради, який був членом СПУ, коли його обирали на цю посаду. Із приводу цього Олексій Косач сказав, що перед членами фракції СПУ в райраді він пояснив причини виходу з партії. Тепер, за словами голови райради, він безпартійний. На запитання щодо температурного режиму в навчальних закладах пояснення зробив голова райдержадміністрації Сергій Нікітов. За його словами, це питання постійно контролюється. Заступник голови РДА Володимир Могилевський  і в нічний час перевіряє наявність опалювачів на робочих місцях та стан обігрівання шкільних приміщень. Із іншого боку, Сергій Нікітов відзначив, що відносно тих, хто перевищує норми споживання енергоресурсів, зокрема газу, вживатимуться санкції, а тим, хто економить, буде надана компенсація. На запитання Василя Пугача про те, чому не відновлюється освітлення в їхньому селі, депутату райради порадили звернутися до голови Рябинівської сільської ради, оскільки ті сільські голови,  які зацікавлені у вирішенні подібних питань, як відзначалося на сесії, мають можливість їх вирішувати.

Депутат райради Григорій Набока порушив ще одне наболіле питання: скільки коштів треба на завершення ремонту РБК. Як відзначив голова райради Олексій Косач, ми проґавили цільові кошти, які мали бути спрямовані на ремонт цього об’єкту, а голова райдержадміністрації Сергій Нікітов пояснив, що завершення ремонту РБК заплановане на наступний рік.

Валентина

Кадничанська.


Просмотров: 836 | Добавил: vorskla1968 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]