Приветствую Вас Гость!
П`ятниця, 29.03.2024, 15:54
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Листопад » 4 » Сумщина має усі можливості для розвитку
Сумщина має усі можливості для розвитку
19:48
Минулої п’ятниці голова Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик провів для представників засобів масової інформації області та різних регіонів України прес-конференцію, присвячену питанням економічного потенціалу Сумщини.
У вступному слові Микола Лаврик зазначив, що Сумщина має усі можливості для економічного розвитку та, на жаль, існуюче законодавство не дає можливості використовувати їх на повну потужність. Наприклад, облдержадміністрація зверталася до Уряду з пропозицією спрощення використання таких корисних копалин, як пісок та глина. Для держави ці запаси не є стратегічно важливими, проте дають можливість розвиватися місцевому виробнику (наприклад, цегляним заводам) зокрема і місцевим громадам взагалі. При цьому голова облдержадміністрації підкреслив, що стратегію розвитку регіону вбачає, перш за все, у наявності трудових ресурсів, висококваліфікованих, здатних вирішувати нагальні проблеми, та природних ресурсах краю, що представлені родючими ґрунтами, водними, лісовими багатствами, корисними копалинами.
«На сьогодні вбачаємо наш розвиток у мінімізації впливу негативних наслідків світової фінансової кризи», – відзначив очільник Сумщини, де в одній із перших було розроблено 63 ефективні заходи з мінімізації впливу негативних наслідків світової фінансової кризи, якими комплексно охоплено найважливіші сектори. Микола Лаврик наголосив, що це дало можливість підтримати місцевого виробника та ввести жорсткий контроль над економією бюджетних коштів.
На його думку, вже на сьогодні можна констатувати поступове поліпшення економічної ситуації в області. За темпами росту промислового виробництва Сумщина стабільно посідає 3 місце серед регіонів України.
На сьогодні особливі зусилля облдержадміністрації спрямовані на використання всіх наявних резервів, максимальне залучення додаткових ресурсів для наповнення обігових коштів підприємств. Обласна влада визначила одним з головних напрямків своєї роботи використання альтернативних видів палива.
Микола лаврик вкотре нагадав про переваги використання саме альтернативних джерел палива. Як приклад, він навів Сумський район, де вже діють 7 котелень на альтернативних джерелах палива (в основному у школах). Це дать можливість зекономити за опалювальний сезон близько 800 тисяч гривень. При цьому заклади освіти зможуть використати зекономлені кошти на інші потреби.
Із метою забезпечення бюджетної сфери альтернативними видами палива на 8 підприємствах області освоєно виробництво паливних брикетів та пілетів з відходів деревообробки, торфу та зерновідходів.
Голова облдержадміністрації також повідомив, що Сумщина активно працює в напрямку залучення іноземного капіталу. Станом на 1 жовтня 2009 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку області, становить 217,8 млн. доларів США, що на 37,9% більше в порівнянні з початком року. Надходження іноземного капіталу за 9 місяців 2009 року склало 67,9млн.доларівСША прямих іноземних інвестицій, що майже у 4 рази більше відповідного показника 2008 року.
На прес-конференції журналісти з Донеччини поцікавилися, як вирішується питання безробіття у нашому регіоні. Микола лаврик повідомив, що на Сумщині за останній рік було створено десятки тисяч нових робочих місць на нових підприємствах. У той же час у деяких інших сферах робочі місця скорочують. Ця проблема властива великим підприємствам — «Хімпрому», заводу імені Фрунзе. А причина нестабільного фінансового становища цих гігантів виробництва не в останню чергу полягає в несвоєчасному відшкодуванні ПДВ державою.
Зараз в області офіційно зареєстровано близько 21 тисячі безробітніх, але облдержадміністрація постійно докладає зусиль, щоб скоротити цю кількість і надати громадянам роботу.
Не обійшли журналісти своєю увагою і проблеми екології Сумщини. У відповідь на це Микола Лаврик повідомив, що екологічні проблеми існують, але пов’язані вони не з діяльністю підприємств, а в основному з утилізацією отрутохімікатів. Свого часу у Шостці було побудовано завод з утилізації отрутохімікатів, але до останнього часу тут утилізували отруту з багатьох регіонів України, але тільки не з Сумщини. Тому Микола Лаврик вольовим рішенням зобов’язав брати на переробку отрутохімікати лише з області. Більше того, керівництво області домоглося виділення з державного бюджету 5 млн грн для переробки отрутохімікатів саме з Сумщини. Ці кошти мають використати вже до кінця грудня цього року.
Очільнику Сумщини також задавали питання стосовно налагодження роботи з видачі державних актів на землю, лікарняних кас, політичних настроїв у регіоні. На одне з таких питань, стосовно адмінвтручання у процес майбутніх президентських виборів, Микола Лаврик сказав, що серед надбань демократії в Україні є й те, що адмінресурс лише шкодить тому, хто його використовує. А своїм завданням голова облдерж-адміністрації вважає забезпечення на Сумщині чистих прозорих виборів.

Олексій Пасюга.
Просмотров: 1021 | Добавил: pasab1968 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]