Приветствую Вас Гость!
Неділя, 05.05.2024, 11:04
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Листопад » 17 » Водонапiрна вежа забезпечуватиме село водою
Водонапiрна вежа забезпечуватиме село водою
20:42
У Яблучному за Програмою розвитку ООН реалізується проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», згідно з яким у селі передбачене будівництво водопровідних мереж та заміна водонапірної вежі. Як повідомлялося раніше, такі проекти здійснюватимуться за умови співфінансування, де 5% вартості проекту має оплатити громада, 45% — бюджет, 50% — проект ТАСІS. За словами сільського голови Миколи Гавриленка, якого ми попросили прокоментувати хід реалізації проекту, грошові внески зробили члени двохсот родин, які живуть у центрі села й матимуть безпосередню можливість користуватися водою з установленої вежі, а також приватні підприємці та дирекція місцевої агрофірми. Частково профінансовані роботи за проектом ТАСІS — надійшов перший транш у розмірі 15 тис. грн. Зараз громадська організація «Яблучне», створена спеціально для здійснення проекту, звітує за використання цих коштів. Громадська організація провела тендер на визначення виконавця робіт. Переможцем тендеру став Тростянецький машзавод, який і виготовляє для села водонапірну вежу. Ця робота вже частково оплачена. 
Нині вирішується проблема транспортування 20-метрової башти із Тростянця до Яблучного. За словами сільського голови, у розв’язанні багатьох питань їм допомагає обласне відділення Проекту Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», представники якого часто відвідують село. Тож є всі об’єктивні передумови для того, щоб нова водонапірна вежа (їх усього в селі три), була встановлена. Це необхідно для безперервного забезпечення яблучненців водою, адже в селі понад 8 км водогонів, якими користуються як у приватному секторі, так і в соціальній сфері.
Валентина
Кадничанська

Просмотров: 895 | Добавил: Scomax | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]