Приветствую Вас Гость!
Субота, 27.04.2024, 05:20
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Листопад » 6 » Запобігти епідемії грипу
Запобігти епідемії грипу
22:21
В райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Леонова відбулося спільне засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та протиепідемічної районної комісії
На ньому про профілактичні заходи щодо грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідемічний сезон 2009-2010 років доповідав головний лікар рай СЕС Анатолій Білецький.
Заслухавши доповідь головного державного санітарного лікаря району про необхідність проведення різних профілактичних заходів щодо масових інфекційних захворювань в епідемічний осінньо-зимовий період 2009-2010 років, комісія відмітила, що на поточний момент випадки грипу в районі не реєструються, а рівень захворюваності на інші гострі респіраторні відповідає міжсезонному і по району складає сумарно в середньому 12 випадків за тиждень. Розрахункові порогові показники в районі не перевищені. Проте з початку вересня за оперативними щотижневими даними, у районі відмічається зростання рівня захворюваності на ГРВІ порівняно з таким же періодом минулого року. Середній темп зростання становить 2-4%. Лабораторно циркуляція вірусів грипу в районі, як в області на даний час не підтверджена.
Ситуація цього року ускладнюється початком пандемії грипу А/Н1N1, про що ВООЗ оголосила 11 червня 2009 року.
На даний час в районі спільно з районною організацією товариства Червоного Хреста України здійснюються заходи із підготовки населення до пандемії грипу.
Важливу роль для недопущення швидкого поширення грипу та вчасного надання медичної допомоги хворим і запобігання клінічних ускладнень грипу відіграє своєчасне обслуговування хворих, які знаходяться вдома. Для цього на рівні ЦРЛ розроблені плани мобілізації вузьких спеціалістів.
Але у більшості сіл у минулорічних сезонах підприємства і установи не виділяли лікувальним закладам додаткового автотранспорту для обслуговування викликів вдома у період підвищення захворюваності грипом, хоча це і передбачено регіональними комплексними планами по боротьбі з грипом.
У зв’язку з цим на спільному засіданні серед усього іншого було вирішено епідемічну ситуацію в районі на поточний момент, вважати як таку, що відповідає міжепідемічному рівню, проте взяти до уваги що в світі та на Західній Україні оголошено початок пандемії грипу і ситуація може набути різкого ускладнення.
Сільські та селищні голови, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій всіх форм власності зобов’язані забезпечити в районі неухильне та своєчасне виконання всіх необхідних заходів профілактики, лікування і боротьби з грипом та іншими ГРВІ.
Головному лікарю центральної районної лікарні Анатолію Пеньковському., головному державному санітарному лікарю району Анатолію Білецькому потрібно забезпечити здійснення епідеміологічного і вірусологічного моніторингу за захворюваністю на грип та ГРВІ та своєчасне інформування про ускладнення ситуації органів виконавчої влади та на всіх рівнях управління системою епідеміологічного нагляду за грипом.
Крім цього ініційовані питання щодо необхідності виділення додаткових коштів з місцевих бюджетів для відповідного реагування на загрозу ускладнення епідемічної ситуації з грипу, в т. ч. на імунізацію груп ризику, придбання діагностичних тест-систем, лікарських та дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту; приведення в готовність лікувально-профілактичних закладів (в тому числі – резерв додаткових можливостей інтенсивної терапії), закладів санепідемслужби та аптечних установ до можливої епідемії та ін.
Микола Петренко,
начальник відділу з питань з надзвичайних ситуацій.
Просмотров: 1110 | Добавил: pasab1968 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]