Приветствую Вас Гость!
Неділя, 05.05.2024, 13:09
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Выбор раздела

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Каталог статей

Главная » Статьи » Спорт

Вітаємо із заслуженою перемогою

Нещодавно у місті Києві відбувся III (заключний) етап Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу в загальноосвітніх навчальних закладах. Сумську область представляв на ньому наш земляк — учитель фізичної культури Добрянського навчально-виховного комплексу Сергій Петрович Середа. На конкурсі С.П. Середа здобув заслужене визнання як фахівець і за підсумками ввійшов до п’ятірки кращих.

Цим подіям передувало проведення II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу, під час якого кращі вчителі фізичної культури області із 15 загальноосвітніх навчальних закладів захищали свої методичні розробки з фаху. Протягом січня —березня 2009 року журі розглядало подані на конкурс матеріали і прийшло до висновку: робота С.П. Середи, вчителя з 35-річним стажем, найзмістовніша і відповідає усім сучасним вимогам. Розробку інноваційного уроку вчителя фізичної культури Добрянського НВК було надіслано для розгляду журі III (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу.

І ось уже 25 — 29 січня 2010 року наш земляк — учасник Міжнародного семінару «Розвиток шкільного футболу», в рамках якого було проведено фінал Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу. Із Києва Сергій Петрович повернувся з перемогою, так як усім п’ятьом кращим учасникам фіналу були вручені дипломи переможців.
Для Сергія Петровича перемога у конкурсі стала ще одним кроком у професійному зростанні. Він — педагог, який уже багато років власним прикладом заохочує учнів до занять спортом, виховує в учнівської молоді прагнення до здорового способу життя, залучає своїх учнів до занять фізичною культурою. Завжди підтягнутий і зібраний, учитель вміло організовує учнів під час занять і в позаурочний час. І результати цієї роботи говорять самі за себе. Учні Добрянського НВК — постійні призери та учасники обласних змагань із основних видів спорту. У минулому навчальному році команда НВК посіла друге місце в районній спартакіаді. Команда борців є триразовим чемпіоном району. У 2008 році вона перемогла в обласній першості.
Учитель готує учнів із усіх видів спорту за шкільною програмою, але улюбленим видом спорту для нього і його вихованців є футбол.
У малочисельному навчальному закладі більшість учнівського колективу складають дівчата. Увага вчителя зосереджена в основному на підготовці команди дівчат до змагань із футболу вищого рівня, хоча й юнаки є постійними призерами районної першості. Команда ж дівчат упродовж трьох років є чемпіоном району з футболу, у 2007 році виборола 1 місце у фінальних змаганнях Всеукраїнського футбольного фестивалю під девізом «Даруймо радість дітям» серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів. У минулому році команда «Добречанка» стала бронзовим призером фестивалю, на Всеукраїнських спортивних іграх (м. Скадовськ Херсонської області) виборола шосте місце.
Учні-спортсмени Добрянського НВК брали участь у фіналі Всеукраїнських спортивних ігор школярів. За спортивні досягнення учні були нагороджені путівками до молодіжного центру «Молода гвардія». Вихованки Сергія Петровича Середи Матвієнко Аліна та Морозова Інна у складі збірної Сумської області брали участь у Всеукраїнській спартакіаді школярів у 2008 році.
Учні й випускники школи запрошувались до складу молодіжної команди охтирського «Нафтовика» й грали у першості України.
За ініціативи вчителя і за його активної участі працював оздоровчий табір спортивного профілю. У літній період проводилися товариські спортивні зустрічі і змагання з командами ближніх сіл. Під час цих зустрічей учні ознайомлювались із історією населених пунктів, зустрічались із цікавими людьми.
Учитель фізичної культури Добрянського навчально-виховного комплексу Середа Сергій Петрович — педагог за покликанням. Свої знання, життєвий досвід, власні новаторські ідеї та методичні новинки вчитель втілює в роботі з учнями. Він знаходить спільну мову з дітьми, їх батьками, жителями села. Незважаючи на те, що він щоранку долає 15 кілометрів, щоб потрапити до школи і стільки ж щовечора до власної оселі, педагог завжди енергійний, сповнений бажання працювати, готовий допомагати учням розвивати спортивні здібності й нахили.
Отож бажаємо Сергію Петровичу нових досягнень у навчанні і вихованні підростаючого покоління, пропаганді здорового способу життя, втілення новітніх форм і методів роботи з учнівською молоддю, перемог його вихованців у спортивних змаганнях різного рівня.
Олексій СИНИЦЯ, 
спеціаліст відділу освіти; 
Віра ГАВРИЛЕНКО,
методист районного методичного кабінету по роботі з педагогічними кадрами.
Категория: Спорт | Добавил: vorskla1968 (02.03.2010)
Просмотров: 981 | Теги: Сергей Петрович Середа, Велика Писарівка, районна газета Ворскла, тренер | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]