Приветствую Вас Гость!
Субота, 11.05.2024, 20:02
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Грудень » 25 » Чому ж діти мерзнуть.
Чому ж діти мерзнуть.
08:52
Щороку, з настанням холодів, працівники районної санепідемстанції завжди проводять рейди до навчальних закладів із метою перевірки дотримання температури в приміщеннях. Уже цього року зима «порадувала» нас тривалими міцними морозами (до -26оС). У зв’язку з цим працівниками Великописарівської райСЕС, зокрема помічником санітарного лікаря з розділу гігієни дітей та підлітків Морокою Ю.О. та помічником лікаря епідеміолога Волошенком С.М., 16 грудня цього року була проведена перевірка санітарно-гігієнічного стану Великописарівської спеціалізованої школи та дотримання температурного режиму в навчальних кабінетах даного закладу.
На час перевірки санітарно-гігієнічний стан навчальних приміщень був задовільний, чого не можна було сказати про дотримання температурного режиму. Згідно з санітарними нормами «Державних санітарних правил та норм по устаткуванню, утриманню загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу», температурний режим був нижче норми. Так, температура у шкільних навчальних кабінетах коливалася від +10 до +14 градусів.
Явка до школи учнів була вкрай низька, вона становила від 6 до 11 учнів із кожного класу.
Перевірка температурного режиму в навчальному закладі 22 грудня показала, що в кабінетах температура коливалася від +8 до +14 градусів тепла. Цього дня під час перевірки топкової температура води на виході із котла становила +43 градуси, працювали 2 котли.
Недотримання температурного режиму негативно впливає на стан здоров’я дітей. Статистика підтверджує, що щороку збільшується кількість дітей із простудними хворобами, знижується їхній імунітет, загострюються хронічні захворювання. Безумовно, необхідно вживати невідкладні заходи щодо дотримання температурного режиму, адже здоров’я наших дітей — це головне.
У разі невиконання вимог щодо норм температурного режиму, навчальний процес має бути призупинений.
Заступник голови РДА Володимир Могилевський ситуацію із температурним режимом у школі райцентру пояснює тим, що там не топили належним чином. Він вважає, що з боку директора школи й завгоспа не було контролю за роботою кочегарів, наявністю палива. На даний час, за словами Володимира Могилевського, у школі задіяний трактор із ПСП «Дружба» для подачі соломи в топкову. Солома, запевняє заступник голови райдержадміністрації, зараз завозиться якісна. Взагалі він вважає, що питання про температурний режим у Великописарівській спеціалізованій школі слід винести на розгляд батьківського комітету.
За словами ж директора школи Раїси Коноз, причина низької температури в класних кімнатах — не через безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків працівників топкової, — кочегари котельної працюють у робочому режимі, солому спалюють згідно з установленою нормою.
Про те, хто винен у тому, що у школі буває холодно й батьки учнів змушені залишати їх вдома, зривається навчальний процес, поки що з’ясовується.
* * *
Поки матеріал готувався до друку, надворі температура повітря суттєво підвищилася й становить близько 0оС, то, звичайно ж, у класних кімнатах потепліло. Проте проблему тепла це повністю не вирішить.
Олена Тягленко.
Просмотров: 881 | Добавил: vorskla1968 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]