Приветствую Вас Гость!
Неділя, 12.05.2024, 14:17
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Грудень » 16 » Голова райради вручив акти на землю
Голова райради вручив акти на землю
21:09
Жителі ще однієї сільської ради району — Вищевеселівської — отримали безплатні акти на землю. Вручав їх вищевеселівцям голова районної ради Олексій Косач. Він привітав людей із тим, що вони стали повноцінними власниками своїх земельних наділів. Процес підготовки й видачі актів у районі спочатку був тривалим, незважаючи на визначені для цього терміни в один місяць. Але останнім часом усі недоліки в організації цієї роботи усунені й акти працівники відділу земельних ресурсів готують вчасно. Це підтвердили й жителі сільської ради, оскільки дехто з них говорив, що й не сподівався так швидко отримати акт на руки. Поки що за поданими заявами виготовлено 51 акт, і надалі всі, хто подаватиме заяви, обов’язково безплатно отримають право на власність на землю у визначені законом терміни.
Переважна кількість жителів сіл, що входять до Вищевеселівської й Іванівської сільських рад, були працівниками сільського господарства, проте, на відміну від інших сільських рад, землі там були не колективними, а державними, яке обробляло д/г «Правдинське». Тому після реформування в аграрній сфері держави працівники дослідного господарства не отримали земельних паїв. Незважаючи на неодноразові звернення райради до керівництва академії аграрних наук про передачу землі у власність району з тим, щоб її розпаювати колишнім працівникам сільгосппідприємства, питання залишається нерозв'язаним. Тому спілкуючись із головою райради під час прийому з особистих питань, жителі Вищевеселого й Володимирівки знову порушили болючу для них тему. Олексій Косач запевнив, що ця тема не закрита в райраді, і обов'язково буде ставитися перед керівництвом академії, оскільки запевнення її керівництва про налагодження наукової роботи з насінництва в дослідному господарстві не відповідають дійсності. Тож люди щиро дякували уряду і Прем'єр-міністру Юлії Тимошенко хоч за ті сотки землі, право на власність яких вони отримали безплатно. 
Ще однією проблемою для жителів Вищевеселівської сільради є те, що приміщення соціальної сфери в основному належать сільгосппідприємству. Нормальні стосунки між жителями сіл, місцевим самоврядуванням і керівництвом дослідного господарства, на жаль, не склалися, що призвело до великої кількості питань у місцевих жителів, відповіді на які важко знайти. 
Проблемною, м’яко кажучи, є й дорога до Вищевеселого. Добираючись до райцентру, на ділянку дороги до Кириківки люди витрачають майже стільки ж часу, як і до Великої Писарівки від Кириківки. Від жителів села пролунало чимало добрих слів на адресу приватного підприємця Івана Кожушка, який мав сміливість погодитися на маршрут до їхнього села, хоча люди самі усвідомлюють, що йому це практично невигідно в фінансовому плані. Тому й бажали йому від Бога здоров’я. 
На запитання про дорогу в голови райради була позитивна відповідь, адже якраз розпочався її ремонт. І хоч кошти, які надійшли в район для ремонту комунальних доріг незначні, (60 тисяч гривень), проте це дасть можливість підрівняти найгірші ділянки до Вищевеселого. Надалі, вважає Олексій Косач, держава більше уваги приділятиме стану сільських доріг, тож їхній стан поступово поліпшуватиметься.
Валентина 
КАДНИЧАНСЬКА.


Просмотров: 804 | Добавил: vorskla1968 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]