Приветствую Вас Гость!
Неділя, 28.04.2024, 12:18
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Меню сайта

Погода

Наши друзья

Великая Писаревка В-Писарівська РДА В-Писарівська районна рада Новини Лебедина Наша кнопка  Газета Ворскла

Поиск по сайту

...

Шановні читачі!
Нагадуємо, що постійно триває передплата на районну газету "Ворскла”. Якщо ви з якихось причин ще не передплатили районку, то поспішіть звернутися до поштових відділень або листонош. Залишайтеся з нами!

Форма входа

Главная » 2009 » Листопад » 24 » Сільській медицині — від обласної ради та донорського центру.
Сільській медицині — від обласної ради та донорського центру.
08:47
Минулого тижня голова обласної ради Володимир Токар вручив ключі від новеньких автівок представникам одинадцяти лікарняних закладів Сумщини. Серед них — і для Солдатської амбулаторії, в яку свого часу було перетворено сільську лікарню.
Легкові автомобілі марки ВАЗ-2104 були придбані не за бюджетні, а за спонсорські кошти. І сприяв цьому безпосередньо голова обласної ради. Із перших днів перебування на посаді він звернув увагу на проблему щодо забезпечення Сумщини донорською кров’ю. І це при тому, що область мала власний донорський центр. Та трапилося так, що попереднє керівництво облради відмовилося від 53% акцій цього закладу. Право на їх власність отримали приватні структури. Сумщина втратила цінний майновий комплекс і досить важливий для області стратегічний напрям розвитку медицини. 
Протягом трьох місяців Володимир Токар вів переговори із новими власниками центру. Врешті-решт він переконав успішних підприємців врахувати не лише бізнесові інтереси, а й нагальні потреби жителів області. У результаті двосторонніх домовленостей були підписані документи щодо надання обласній раді 25% акцій обласного центру крові. Укладено також угоду про те, що протягом 10 років центр буде забезпечувати область кров’ю та препаратами з неї за цінами з рентабельністю не вище 3%. 
На цьому співпраця представницької влади області із власниками донорського центру не закінчується. Обласна рада відповідно до попередніх домовленостей вишукує можливості надання допомоги інвесторам у реалізації взаємовигідного проекту — будівництва на Сумщині заводу плазми крові. Його реалізація дасть регіону 100 — 150 нових робочих місць та немалу суму податків, які надходитимуть до обласного бюджету.
Крім того, фірма «Біофарм», яка володіє нині донорським центром, за свої кошти придбала легкові автомобілі для сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів області. У тому числі, й для Солдатського. І, можливо, як сказав голова облради Володимир Токар, комусь врятує життя. 
Валентина 
Кадничанська.

Просмотров: 792 | Добавил: pasab1968 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]